Bebek odası mobilyalarının vazgeçilmez adresi Noktabebe

Bebeğiniz ile odasında vakit geçirmenin önemi

09-09-2022 13:44
Bebeğiniz ile odasında vakit geçirmenin önemi

Bebeğiniz ile odasında vakit geçirmenin önemi

bebek odasında çocuklarıyla keyifli vakit geçiren anne görseli 

Bebeğinizin odasında vakit geçirmek eğlencelidir ve hem siz hem de bebeğiniz için benzersiz bir öğrenme deneyimi sağlar. Bebeğiniz kendi alanında oynarken öğrenecek ve gelişecektir. Bebeğinizin odasında vakit geçirmeyi seçerken, bebeğinizin mizacı, yapacağınız oyun türü ve gürültü seviyesi gibi birçok faktörü göz önünde bulundurmanız gerekir.

Ebeveynler, odalarında oyun oynarken bebekleriyle bağ kurmanın yollarını bulmalıdır. Oyun zamanı, çocuğunuzun sosyal ve iletişim becerilerinin yanı sıra yaratıcılığını da geliştirmeye yardımcı olur. Ayrıca çocuğunuzla onu beslemek veya değiştirmek gibi nasıl etkileşime geçeceğinizi de öğretir. Ayrıca, bebeğinizle oynamanın, ertesi gün daha enerjik hissetmenize yardımcı olabileceğinden, ihtiyaç duyduğunuz dinlenmeyi sağlamanıza yardımcı olduğunu göreceksiniz. Bebeğinizin odasında vakit geçirmenin, bebeğinizle kaliteli zaman geçirmenin harika bir yolu olduğunu göreceksiniz.

Bebeklerin pillerini şarj etmek için uykuya ihtiyaçları vardır, ancak bir molaya ihtiyacı olduğunda size haber verirler. Sizinle ağlayarak iletişim kurabilirler, bu da gelişimin bu aşamasında çok yardımcı olabilir. Bebeğinizin ne zaman molaya ihtiyacı olduğunu net bir şekilde anlayabilmeniz için kendi kendinize ağlamaktan kaçınmak en iyisidir. Bunun yerine, sizin ve bebeğinizin iyileşmesi için sessiz, dikkat dağıtıcı olmayan alanlar bulun. Örneğin, yatak odanızdaki yumuşak bir sandalye veya oturma odasındaki bir kanepe işe yarar çünkü çoğu ebeveyn bu yaşta her gece yedi saatten az uyur. Alternatif olarak, bebeğinizin uyumasına izin verirken kısa bir yürüyüşe çıkabilir veya hafif ev işleri yapabilirsiniz. Her iki şekilde de çalışır; Tüm gece yanlışlıkla bebeğinizle uyanık kalmamak için önceden plan yaparsanız yardımcı olur.

Sınırlarını öğrenmek için alana ihtiyacı olduğu için bebeğinizin odasına hoş geldiniz. Bebeğiniz hala gelişimi üzerinde çalışıyor, bu yüzden odasında tek başına ne kadar zaman geçirmesi gerektiğini bilmiyor. Ayrıca odasında henüz tam olarak anlamadığı yeni şeyler deniyor olabilir. Bir seferde 30 dakikadan fazla kalarak onun alanına saygı duymak en iyisidir. Bu süreden sonra, hak ettiği uykuyu alabilmesi ve önümüzdeki günlerde daha fazla enerjiye sahip olabilmeniz için kendinizi odasından çıkarın.

Ebeveynler, Bebeklerinin evdeki ilk aylarından yararlanmalıdır. Bebeklerinizle bağ kurun ve çok ihtiyaç duydukları dinlenmeyi sağlayın. Ancak yine de müdahale olmadan uyumaya ihtiyacı olduğu için bebeğinizin odasında ne kadar kalacağınızı sınırlamanız önemlidir. Ayrıca, bebeğinizi tekrar uyandırmadan önce sınırlarını öğrenmesi için yeterli zaman tanımak için bebeğinizin odasında ne kadar kalacağınızı sınırlayın. Son olarak, ikinize de yeterince zaman ayırdığınızdan emin olun, böylece ikiniz de bir kez daha kendinize iyi bakabilirsiniz!
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.