Bebek odası mobilyalarının vazgeçilmez adresi Noktabebe

Bebek Odası Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli ?

06-07-2022 17:56
Bebek Odası Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Bebek Odası Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Anne ve baba olacağımızı öğrendikten sonra tatlı bir telaş ile araştırmalar yapmaya, bebeğimize eşyalar bakmaya başlarız. Tabi bunları yaparken çoğu zaman kafamızda karışır. Çünkü her araştırdığınız yer size birşeyler anlatır, söyler kimi zaman gerekli kimi zaman gereksiz bilgiler ile kafanızın karışması gayet normaldir. Konu kendimiz olsak bu kadar araşırmacı yaklaşmayıp gelişigüzel alışverişimizi yapar, memnuniyet durumumuza göre kullanır veya kullanmayız. Fakat bebeklerimizin böyle bir şansı olmadığı için onlar için son derece hassas ve titiz düşünerek, araşırarak yaparız alışverişimizi.Peki bebek odası seçerken nelere dikkat etmeliyiz ? diye sorumuz için sizlere bir kaç madde belirledik. Sakin bir kafa ile çayınızı veya kavenizi yudumlayarak okumanızı tavsiye ederiz.
 

Bebek odası seçimi yaparken nelere dikkat etmelisiniz ?

Burada bebek odası seçiminden kastımız mobilya değildir, bizzat odanın kendisidir. Bebeğinizin yaşayacağı odanın ta kendisidir. Bu odayı seçerken nelere dikkat edilmeli şöyle sıralayalım ;

  • Güneş ışığı alan bir oda olması en önemli faktörlerden birisidir. Güneş ışığının bebeğiniz için faydaları oldukça fazla olduğundan ve daha detaylı incelenmesi gerektiğinden bu konuya ayrıca değineceğiz.
  • Ana cadde üzerinde, aşırı gürültüye maruz kalınmayacak bir oda seçmelisiniz. Korna sesi veya sürekli gürültü kirliliği olan bir konumdaysanız mutlaka en az ses olan odanızı seçmeye özen göstermelisiniz. Bebeğiniz uyurken korna veya ani gürültüyle uyanması bebeğinizde kalıcı psikolojik sorunlar bırakabilir.
  • Zemini kolay temizlenen ve toz tutmayan ahşap veya lamine parke olması oldukça sağlıklı bir seçim olacaktır. 
  • Seçilecek olan perde ve halının tüy bırakmayan cinsten olması bebeğinizin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Eğer yeni bir halı alacaksanız mutlaka öncesinde yıkama işlemi yapılmasını dökülen tüylerin temizlenmesi için tavsiye ederiz.
  • Aydınlatmanızı bebeğinizin gözünü yormayacak şekilde ayarlanabilir (dimmer) led lambalardan kullanmanızı tavsiye ederiz. 
  • Odayı seçerken sadece bebek odası mobilyalarının koyulacağı düşünülerek ufak, dar bir oda seçimi yapılmamalıdır. Bebeğinizin odasına mutlaka + olarak alanıza bağlı olarak oturma köşesi veya emzirme koltuğu olmalıdır. Çocuğunuz ile birlikte vakit geçirmeniz ve onun odasında bu vakti geçirmeniz onun açısından güvenli alan olarak algılamasını sağlayacaktır.

 

Bebek Odası Mobilya seçiminden önce dikkat edilmesi, bilinmesi gerekenler nelerdir ?

Sıra mobilya seçimine gelmeden önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Onlarıda sizler için şöyle derledik ;

  • Bebeğinizin yaşayacağı odayı belirledikten sonra mutlaka öncesinde hijyen açısından boyatılmasını tavsiye ederiz.
  • Odanın herhangi bir yerinde Nem /Rütübet olmadığından emin olmalısınız. Nem veya rütübetli bir oda ve başka çareniz yok ise profesyonel bir destek alarak rütübeti / nemi kalıcı olarak gidermenin yollarını arayınız.
  • Pencerenize yok ise mutlaka sinekli ve çocuk kilidi taktırmanızı öneririz. 
  • Mobilya seçimlerinizi odanızın boş ölçüsüne göre belirlenmesi önemlidir. Telefonunuza Room Planner (Android / İOS) gibi uygulamalar yükleyerek odanızın boş halinin çizimini yaptıktan sonra odanızı daha kolay dizayn edebilmeniz adına size fikirler sunabilmektedir.
  • Bebeğiniz için yazımızın en başından beri her noktada hijyeni vurguladığımız gibi, mobilya konusunda da hijyen önemlidir. Mobilya seçiminde hijene nasıl dikkat edeceksiniz peki ? E0 / E1 belgesine sahip mobilyalar kaliteli ve düşük formaldehit içeren ürünler sahip olmaktadır. Bu belge, kullanılan formaldehit miktarının sağlığımızı tehdit edebilecek sınırların çok altında olduğunu bize gösterir.

 
Gelişi güzel bir bebek odası mobilyası seçersek ne gibi sonuçlar ile karşılaşırız ?

Günlük yaşantımızda da olduğu gibi her ürünün kalitelisi ve kalitesizi mevcuttur. Kalitesiz ürünün sizi yarı yolda bırakıp daha fazla maddi zarar vermesini bir kenara bıraksak bile bazı konularda sağlık açısından da problemler doğurabilmektedir. 

  • İlk öncelik ile şunu hatırlamanızı isteriz ki, bebeğiniz hareketlenmeye başladığı andan itibaren her zaman ilk teması mobilyalara olacaktır. Elleyecek, ellerini ağzına yüzüne sürecek ve hatta diş çıkarma döneminde mobilyasına ağzını değdirecektir. İşte tamda bu sebepten dolayı E0 / E1 belgeli mobilyalar çok önemlidir.
  • Mobilya üretiminde kullanılan ağazın ve malzemelerin kalitesinden bahsetmemize gerek yoktur diye düşünsekte, bilinmeyen bir firmadan alınan ürünün kalitesini ne ne kadar süre dayanacağını düşünmeniz için size bir ingiliz atasözünü paylaşmak sanıyoruz ki konuyu özetleyecektir. "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim."

Bebeğin kalacağı odada nelere dikkat edilmeli ?

Bebeğinizin yaşayacağı odada neler olmalı, nelere dikkat edilmeli, neler olmamalı aslında yukarıda kısmen paylaştık. Fakat ayrı bir paragrafta belirtmek istediğimiz bir kaç nokta olması sebebiyle daha dikkatli olunması adına buraya bıraktık, hadi birlike inceleyelim ;

  • Seçeceğiniz mobilya ile odanızın renginin uyum sağlayacağından emin olmalısınız.
  • Çocuğunuz henüz dünyaya gelmeden heves ile bir çok oyuncak, dekorasyon ürünü gibi malzemeler ile odayı bebek odasından ziyade bir ardiyeye çevirmemeye dikkat etmelisiniz. 
  • Sadeliğin verdiği şıklığa güvenmeli ve çocuğunuzun uzun yıllar bebek olarak kalmayacağını çok hızlı akıp giden zaman içerisinde çocuğunuzun ufak bir masaya dahi itiyaç duyacağını benimsemeli ve dizaynı bu yönde yapmalısınız.
  • Bebeğinizin güvenliği de sağlığı kadar önemli. Odadaki tüm prizlerin , sivri uçlu köşelerin ve çekmecelerin güvenlik aparatlarıyla bebeğinizi koruduğunuzdan emin olun. 
  • Dolap, Şifonyer, Kitaplık, Beşik gibi malzememerin devrilme riskine karşı duvara / yere sabitleme işlemini yaptırmanız oldukça önemlidir.
 
Şimdi daha sağlıklı bir bebek odası seçimi yapmaya hazırsınız. Dilerseniz buradan Bebek Odalarımıza bakabilir  veya özenle sizler için hazırladığımız Bebek Odası Setlerini inceleyebilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.