Bebek odası mobilyalarının vazgeçilmez adresi Noktabebe

Bebek odasının bebek için güvenliğini nasıl sağlamalıyız ?

04-10-2022 16:17
Bebek odasının bebek için güvenliğini nasıl sağlamalıyız ?

Bebek odasının bebek için güvenliğini nasıl sağlamalıyız ?

bebek odası guvenligi kapak gorseli 

Bebek güvenliği birçok ebeveyn için bir endişe kaynağıdır. Bir bebeğe öğretilmesi gereken en önemli şeylerden biri güvenliktir. Bir bebek odasını doğru şekilde döşemek, bebeğinizin güvende kalmasını sağlamaya yardımcı olur. Ebeveynler ayrıca zararlı eşyaları çıkararak ve televizyon ve bilgisayarları sınırlayarak bebeklerini kendi odalarında güvende tutmalıdır. Bunu yapmamak, bebeğinizin ciddi şekilde yaralanmasına veya ölümüne neden olabilir.

Bebek odasındaki güvenlik, alışma kavramıyla yakından ilişkilidir. Bu alışma süreci, bir kişiyi zaman içinde duyusal girdiye maruz bırakmayı içerir. Zamanla, kişi duyusal uyaranlara alışır ve buna büyük ölçüde tepki vermez. Bebekler söz konusu olduğunda, ebeveynler bebeğin odasına uyum sağlaması için tehlikeli maddeleri bebeklerinin odasından çıkarmalıdır. Bir süre sonra bebek artık odasındaki zararlı eşyalardan etkilenmeyecektir. Esasen, bebeğin fiziksel ortamı, duygularını ve davranışlarını düzenlemesine yardımcı olacaktır.

Televizyonlar gibi elektronik cihazlar, bebek odasında yetişkin gözetimi ile sınırlandırılmalıdır. Bebekler bu cihazları göremedikleri için gözleri için potansiyel bir tehlike oluştururlar. Ayrıca bu cihazlar, uykuyu bozabilecek elektromanyetik dalgalar yayarlar ki bu da çocuğunuzun odasına girmemelerinin bir başka nedenidir. Buna ek olarak, ebeveynler ayrıca, çocuklarının güvenliğinden endişe etmeden ihtiyaçlarına odaklanabilmesi için bebeğin bulunduğu bölgeden tehlikeli oyuncakları çıkarmalıdır.

Güvenli bir şekilde oynayabilmesi ve uyuyabilmesi için bebeğinizin odasından kişisel eşyalar da çıkarılmalıdır. Oyuncaklardan mobilyalara kadar her şey bir yetişkinin evine aittir; Bebekler, odalarına yerleştirildiğinde bu eşyaların nereye gittiği konusunda hiçbir kontrole sahip değildir. Bu eşyalar, uyurken başka birinin kişisel eşyalarına tırmanırsa bebeğinizde morluklar veya yaralanmalara neden olabilir. Bebeğinizin odasından kişisel eşyaları çıkarmamak, onlarla oynarken onu risk altında bırakır.

Bir bebeğin güvenliği, tüm yaşamı boyunca hem fiziksel hem de zihinsel olarak uygun ortam tasarımına bağlıdır. Hayatı boyunca güvende kalmasını sağlamak için odasındaki zararlı olabilecek eşyaları sınırlamalı ve elektronik cihazları onun varlığında sorumlu bir şekilde denetlemelisiniz. Ayrıca özgürce ve güvenle oynayabilmesi için güvenli olmayan oyuncakları beşiğinden çıkarmalısınız.

 

bebek odası guvenligi kose koruyucu

1. Odanızdaki her sivri ve düz köşeler bebeğimiz için ciddi tehlike unsuru yaratmaktadır. Mutlaka köşe bandı kullanılmalıdır.

 

bebek odası priz kapatıcı

2. Minik afacanlarımız hareketlenmeye başladıklarında tahmin edemeyeceğiniz kadar meraklı olduklarını göreceksiniz. Elleriyle her yeri kurcalamayı seven bu afacanlar için odadaki en tehlikeli noktalardan biri ise prizlerdir. Mutlaka boş prizlerinize priz kapatıcı almanızı öneririz.

bebek odası guvenligi dolap kiliti

3. Ortalığı karıştırmayı seven bebeklerimizin en uğrak noktalarından olan dolaplar ve kolay açılabilen kapakları olan tüm gereçler olduğundan kurcalamayı pek bir severler. Kapağı açarken yüzüne, gözüne, başına çarpma istimali oldukça yüksek olan bu tür nesnelerimizi de güvene almalıyız. Bunun için mutlaka dolap bandı - dolap kiliti kullanılmasını tavsiye ederiz. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.