Bebek odası mobilyalarının vazgeçilmez adresi Noktabebe

Bebek odasının mobilyalarından / dizaynından sıkılanlar için öneriler

30-09-2022 16:08
Bebek odasının mobilyalarından / dizaynından sıkılanlar için öneriler

Bebek odasının mobilyalarından / dizaynından sıkılanlar için öneriler

bebek odası dizaynı degişiklik fikirleri kapak görseli
 
Bebek odası için mobilya ve tasarım fikirleri seçmek heyecan verici bir süreçtir. Ebeveynler, gebe kaldıkları andan itibaren çocuklarının alanının görünümüne ve hissine karar verir. Bunun nedeni, bebek odalarının bebeklerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmasıdır. Rahat, güvenli ve eğlenceli olmalılar. Mobilya ve tasarım fikirleri, hem rahat hem de estetik açıdan hoş görünen bir alan yaratmaya yardımcı olur.

Bir bebeğin odası aydınlık, neşeli ve misafirperver olmalıdır. Ayrıca temiz ve düzenli görünmelidir. Renkler yatıştırıcı ve sakinleştirici olmalıdır. Ek olarak, çocuğunuzun ten rengine uygun vurgu renkleri kolayca ekleyebilmeniz için nötr renkler eklemek iyi bir fikirdir. Örneğin, çocuğunuz açık tenliyse, odanın ana rengi olarak maviyi seçebilirsiniz. Mobilya, çocuğunuzun gelişiminin birkaç aşamasına dayanacak kadar sağlam görünmelidir. Seçimleriniz aynı zamanda yatak ve bez değiştirmek için kolay erişilebilirlik sağlamalıdır.

Bebek alanı yaratmada fırın tasarım fikirleri de önemlidir. Duvarlarınız için renk seçimi, çocuğunuzun mobilyası için seçtiğiniz renkleri tamamlar. Odanıza karakter kazandırmak için resimler veya aksesuarlar da ekleyebilirsiniz. Yeni doğan bebeğinizin yeni kardeşleriyle birlikte çekilmiş fotoğrafları, diğer aile üyelerinin bebekleriyle birlikte kendi alanlarındaki fotoğrafları da bebeğinizin alanına kişisel bir dokunuş katabilir. Bu şekilde, bebeğinizin odasında ortak miras fotoğraflarını paylaşmak için ailenizde her zaman bir bebeği olan başka biri olacaktır.

Bebeğinizin yeni evinde kendini güvende ve güvende hissetmesi için mekana bir isim seçmeyi de düşünmelisiniz. Bir ad, o alanla duygusal olarak bağlantı kurmanıza yardımcı olur ve onu evinizdeki başka bir odadan çok sizinki gibi hissettirir. Ayrıca, yanınızda bebeğinizle etrafınıza bakarken evinizin belirli bir bölümünü tanımlamanıza yardımcı olur. Evinizin hangi bölümünün sizin için hangi anıları barındırdığını belirleyerek, aynı duyguları bebeğinizin yeni alanında canlandırabilir ve her iki alan arasındaki olumlu çağrışımları pekiştirebilirsiniz.

Bebek odası için mobilya ve tasarım fikirleri seçmek, bir ebeveynler ve sevdikleri için heyecan verici bir süreç. Doğru seçimler, bebeğinizin yetişkinliğe ulaşırken rahat hissetmesine yardımcı olacak sıcak bir ortam yaratır. Ek olarak, alan için bir isim seçmek, onunla duygusal olarak bağlantı kurmanıza yardımcı olur ve evin başka bir odadan ziyade ailenizin bir parçası gibi görünmesini sağlar. Bu düşünceleri göz önünde bulundurarak, her iki yaşamınızda da demirbaş olacak bir bebek odası yaratırken harika şeyler bekleyin!
 

Neler yapabilirsiniz ?

Her insanın yetkinlikleri ve hayalgücleri farklıdır. Fakat sizleri çok yormayacak basit bir kaç fikir ile hayalgücünüzü daha fazla kullanmanızı sağlayacak bir kaç fikir sunacağız.
 
1. Eşyaların yerlerini değiştirin. Eşyaların yerlerini değiştirmek birazcık gözünüzü korkutabilir belki ama değiştirdiğinizde inanın çıkan sonuç sizi bir hayli tatmin edecektir. Eşyanın yerini değiştirmek gerçekten bu kadar mı etki ediyormuş diyeceksiniz.
 
2. Bebeğinizin odasına hava katacak küçük bir ipucu daha. Odaya bir kaç adet bitki koyun. Hem odanın atmosferini değiştirecek hemde çok havalı duracak. Belki çocuğunuz onlarla ilgilenmekten keyif alacak ve sizinle birlikte bitki yetiştirme aktiviteleri yapabilirsiniz.
bebek odasında bitki sulayan çocuk görseli

3. Aromaterapi yağları ile odanın sürekli taze ve güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. Kesinlikle tütsü önermiyoruz. Su bazlı çalışan difüzör tavsiye ederiz. Yağ seçimini sizin zevkinize bırakıyoruz. Eğer deneyip beğendiğiniz bir yağ var ise yorumlarda bize belirtebilirsiniz.
 
4. Kullandığınız mobilyanın renkleri zamanla tahrip olmuş olabilir veya artık gözünüze sıkıcı gelebilir. Kullanım süresini bir kaç yıl daha arttırmak isterseniz dilediğiniz renkte bir ahşap boyası alarak hem yaratıcılığınızı hem becerinizi arttıracak şekilde boyamaya başlayabilirsiniz. Çiziminiz iyi değil fakat desenler, figürler olsun isterseniz buraya tıklayarak hazır resim kalıplarını inceleyebilirsiniz.
 
Sizin aklınıza gelen veya ugulayıp memnun kaldığınız fikirler varsa, yorumlarda belirtebilirsiniz. :)
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.